Foietaj cu ton

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2012 | 5202 vizualizari

 

Cum preparam ceva ce piticii rontaie cu placere urmarind desene animate, jucandu-se, sau intr-un respiro intre ora de abecedar si matematica.?
Simplu.
Ce-i drept s-ar putea chiar si sanatos, daca foaia am face-o noi...dar de data asta..e cumparata.

 

INGREDIENTE

  • foietaj
  • ton 
  • ou
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ton:

Decongelam foietajul la temperatura camerei. Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri.

Preincalzim cuptorul.

In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton. Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu putina sare. "Inchidem" pachetelele unind partile opuse (oul va constitui un lipici) le mai dam putin cu ou pe deasupra cu ajutorul unei pensule apoi le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.

Le introducem la cuptor si le lasam 10 minute la foc iute pentru a permite aluatului sa creasca apoi reducem temperatura pentru o coacere uniforma. Lasam pana sunt rumenite frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

alice_ciobanu 1

13.01.2012, 15:53

arata super! de revista!

doar ca mie nu-mi place tonul decat in salata...

Anastasia 1

13.01.2012, 22:44

anomisana 1

14.01.2012, 20:06

Aoleo ce bunătate, nu ştiu cum de mi-a scăpat. Mai ai din ce-au refuzat alţii sau s-a păpat tot?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Mini pateuri cu ton