Foietaj de casa (cu unt)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 17902 vizualizari

 

reteta preluata de la Sasha. Nu creste ca cel din comert dar castiga puncte la gust. Incomparabil.....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 ou
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 10 gr. drojdie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru framantat (cca 30-50 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa (cu unt):

Se amesteca oul cu o lingura de ulei si una de sare + drojdia.

Adaugam 150 ml apa calduta, apoi treptat faina.

Amestecam pana obtinem un aluat elastic (moment in care vom incorpora si uleiul in aluat).

Lasam sa se odihneasca 15 minute.

Se intinde o foaie subtire pe masa infainata pe care o vom unge cu jumatate din cantitatea de unt la temperatura camerei.

Rulam aluatul si il dam la rece pentru 30 minute.

Repetam operatiunea: infainam bine masa de lucru, intindem o foaie subtire pe care o vom unge cu untul ramas; rulam din nou si dam la frigider pana a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa (cu unt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RoXx 1

07.11.2013, 12:50

Dana_Retetegg 1

07.11.2013, 13:28

Rocsi 1

07.11.2013, 15:27

Imi imaginez ca este mult mai bun decat cel din comert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa