Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2016 | 5470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat dupa gust
  • 300 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • faina alba cat cuprinde (aprox. 600 - 650 gr)
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie:

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm.

I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei.

Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit.

Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca 15- 20 secunde.

Am adaugat rocotta, putina sare si am amestecat, obtinand o crema tartinabila.

Peste foaia de aluat intinsa a uns un strat generos de crema din unt+ricotta.

Am rulat aluatul strans, apoi l-am impartit in 20 parti egale.

Fiecare parte am asezat-o cu spirala de crema in sus, am purdat bine cu faina sa nu se lipeasca de sucitoare, apoi am intins fiecare portie de aluat cat am putut de subtire.

Le-am prajit pe rand in tigaia incinsa in care dupa fiecare placinta am adaugat cate o lingura de ulei.

Sunt foarte bune fierbinti dar si reci, alaturi de un iaurt sau un pahar cu suc de rosii :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]