Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado

de Catalina L in Fructe de mare, 24 Oct 2018 | 4923 vizualizari

 

Un antreu delicios si rafinat. Veti avea succes.
Va trebuiesc 2 creveti si o scoica saint jacques pentru o frigaruie.
Sosul cu avocado care le acompaniaza se numeste « DIP » .
Termenul vine de la verbul englez care inseamna "cufunda".
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/frigarui-de-creveti-si-scoici-saint.html

 

INGREDIENTE

Pentru 12 frigarui:

  • 12 scoici St Jacques fara cochilie (congelate daca nu gasiti proaspete)
  • 25 g de unt demi sarat
  • 500 g de creveti roz (cruzi sau fierti sau congelati)
  • 2 felii fine de ghimbir cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper

Pentru dip:

  • 1 avocado copt
  • 1 ceapa mica verde
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingura de maioneza
  • 1/2 lamaie verde/limeta
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado:

Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie.
Mixati ceapa taiata marunt cu avocado-ul, smantana, maioneza si coaja rasa de limeta. Puneti sare si piper.
Rezervati la rece in 6 verine mici individuale. Am pastrat o felie de avocado pentru decorul final.
Decongelati fructele de mare daca sunt congelate.

Pregătiți scoicile daca sunt proaspete: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa.

 Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute.

Scoateti si dati deoparte.

Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

În aceeasi tigaie punem la prajit usturoiul și ghimbirul. Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.

Adaugati sosul de soia light și gatiti cam 3-5 minute (depinde daca sunt cruzi sau fierti ).

Formati frigaruile: 2 creveti si o saint-jacques in mijloc. Dati deoparte.

Inainte de a servi, incalziti frigaruile. Serviti 2 frigarui calde si un dip rece de avocado pentru fiecare invitat. 'Cufundati' frigaruia in crema de avocado si serviti cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]