Friptura cu sos de cirese si piure cu telina

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 11 Feb 2012 | 4945 vizualizari

 

INGREDIENTE

Friptura:

  • 400 gr ceafa de porc cu os
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri de ulei extravirgin
  • 1 lingurita condimente
  • 5 arome
  • sare

Sos:

  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 1 cescuta sampanie

Piure:

  • 5 cartofi
  • 1 bucatica de telina
  • un cubulet de unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu sos de cirese si piure cu telina:

Sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie l-am amestecat cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita condimente 5 arome. Ceafa de porc feliata am acoperit-o cu amestecul de condimente si am lasat la rece aproximativ 3 ore. Dupa 3 ore am asezat bucatile de carne intr-o tava si le-am introdus in cuptorul setat la 200 grade Celsius. Am lasat carnea sa se rumeneasca. Eu am folosit dulceat de cirese facuta de mine cu fructoza si putina scortisoara. Intr-o forma ceramica micuta am amestecat dulceata si sampania si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Pana cand s-a rumenit carnea, sosul a scazut suficient. Pentru piure am fiert cartofii si telina in apa cu sare. Cand au fost fierte legumele, am scurs apa apropae in intregime, am adaugat putin unt si am pasat pana cand am obtinut un piure consistent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu sos de cirese si piure cu telina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui tras la tigaie cu vin si rozmarin