Friptura de curcan cu fenicul si cartofi

de anca_rm in Curcan, 25 Feb 2014 | 4836 vizualizari

 

Eu sunt fan mancaruri gatite la cuptor si nu scap ocazia sa incerc tot felul de combinatii posibile. De data asta am facut o pulpa de curcan cu cartofi , fenicul , morcovi si ceapa toate stopite cu un vin alb si date la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • - O bucata carne de curcan de preferinta pulpa
  • - O bucata fenicul
  • - 4-5 morcovi (depinde de nr de personae de la masa )
  • - Cartofi
  • - 2-3 cepe potrivite
  • - Ceapa
  • - Piper
  • - Zeama de la o lamaie
  • - Un pahar de vin alb sec sau demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu fenicul si cartofi:

Pulpa de curcan o spalam in apa rece si o crestam pe partea cu piele . Punem sare si piper dupa gust si stropim cu zeama de lamaie din plin. Cu mainile o frecam bine si o lasam la macerat cam o jumate de ora .

In acest timp avem timp sa curatam morcovii , ceapa si cartofii . Spalam legumele bine si le punem la scurs.

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade .

Intr-o tava antiaderenta asaezam pulpa de curcan sip e langa ea punem restul legumelor . Deasupra lor asezam fenelul taiat in sferturi .

De la fenel trebuie sa tatiati partea de jos sis a improspatati coditele , adica sa taiati din ele cat sa nu mai fie uscate.

Peste cartofi , morcovi, ceapa punem putina sare …stropim cu putin ulei de masline si acoperim cu o folie de aluminiu. In folie facem gauri pentru a putea iesi aburul .

Dam la cuptor . Va trebui sa stea in cuptor cam o ora , dar pe la jumatea timpului turnam vinul alb si descoperim tava . 

TIPS-URI

1

carnea se poate inlocui cu carne de pui sau de porc , este la fel de bun

2

de asemenea o puteti lasa la macerat de pe o zi pe alta

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu fenicul si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in stil italian