Friptura de porc cu conopida pane

de papabundetot in Porc, 24 Mai 2014 | 3558 vizualizari

 

Nu stiu daca ati mancat sau daca va place insa eu m-am trezit asa de dimineata cu o mare pofta de conopida pane.E drept ca nu am mai mancat de ceva ani,poate chiar de cand eram copil asa ca dis de dimineata am plecat la piata pentru a cumpara ce am nevoie sa imi fac pofta :) Am avut ceva emotii sa nu cumva sa mananc singura :) dar m-am bucurat sa vad ca tuturor le-a placut mancarea mea de astazi.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru conopida:
  • 2 conopide mai mici
  • 3 oua
  • 5-6 linguri faina alba
  • sare,
  • chimen macinat,
  • chilly
  • ulei pentru prajit
  • Pentru friptura:
  • 8 buc pulpa de porc
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • sos de soia
  • curry,
  • boia,
  • 5 spices
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu conopida pane:

Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic,pentru a se patrunde bine.

Conopida,am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime,le-am spalat foarte bine,apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.Am scos apoi conopida,am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua,chimen macinat,sare,chilly,am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat,am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.

Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid