Friptura de porc in sos de vin si ierburi

de Satisfyyourcravings in Porc, 23 Apr 2018 | 2231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri rozmarin proaspat
  • cateva frunze de slavie
  • 500 grame friptura de porc
  • 1 1 /4 cana + 2 linguri vin alb sec
  • sare, piper
  • 1/2 cana supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 1/2 cana smantana pentru gatit
  • cartofi fierti pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos de vin si ierburi:

Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca. 

Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe parte, apoi se transfera pe o farfurie. 

In caserola, se adauga 1 1/4 cana de vin si folosind o lingura din lemn, se indeparteaza cat mai multe din rezidurile de pe fundul caserolei. Se gateste 1-2 minute, pana cand s-a evaporat tot alcoolul. 

Se reduce focul la mediu spre mic. Se adauga carnea inapoi in caserola si se presara cu sare si piper. Se gateste 1 1/2 ore, acoperit cu un capac intorcand carnea la fiecare 20 de minute. Se adauga apa fierbinte daca este nevoie. 

Se transfera pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu. 

Se ajusteaza focul la mediu si se adauga restul de vin. Cu o lingura de lemn se indeparteaza cat mai multe din rezidurile de pe fundul caserolei. Se lasa 1-2 minute. Se adauga supa si se amesteca. 

Se reduce focul la mic si se adauga smantana. Se amesteca usor pana cand devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se servesc bucatile de carne cu sos si cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos de vin si ierburi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa