Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

de rivka in Pui, 14 Sep 2010 | 7737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi maricei
  • rosii cherry
  • 4 pulpe mari de pui
  • un pahar de vin alb
  • boia
  • sare
  • rozmarin
  • cimbru
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine:

Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache: http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html deci m-am hotarat azi sa incerc si eu. Nu am folosit vas roman caci nu am inca dar am vasul tajine, tot de lut deci l-am pus iar la treaba.

Pentru friptura am folosit:
6 cartofi maricei
rosii cherry
4 pulpe mari de pui pe care le-am lasat jumatate de zi la marinat in frigider unse cu ulei de masline, boia(paprika) dulce, sare, rozmarin si un pahar maricel de vin alb.

Am curatat cartofii , i-am taiat in 4 , i-am asezat pe fundul vasului de lut. Deasupra am pus pulpele de pui , sucul de marinada in care au stat jumatate de zi l-am turnat deasupra, am adaugat deasupra rosiile cherry si am stropit totul cu o lingurita de cimbru uscat.
Am pus capacul vasului tajine si am dat la cuptor la cca 240 grade cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu bere