Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

de Satisfyyourcravings in Vita, 8 Mar 2013 | 12224 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru friptura de vita :

  • 2 bucăți mușchi vită cu maxim 1% grăsime
  • sare/piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Pentru cartofi:

  • 3 cartofi mici cu coajă, spălaţi bine şi tăiaţi în 2 longitudinal
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici:

Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Cartofii se pun la fiert în apă fierbinte cu sare. Se gătesc 5 minute. Se scot și se așează într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu spre mic. Se acoperă și se lasă 1-2 minute. Se întorc, se acoperă și se mai lasă 1-2 minute. Se adaugă în tigaie 30 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă să se gătească 5 minute, scuturând tigaia din când în când. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul. Se lasă la infuzat 3-4 minute.

Se servește friptura de vita împreună cu jumătățile de cartofi.  

 

TIPS-URI

1

 daca  doriti friptura de vita mai facuta sau mai in sange, doar cresteti sau scadeti putin timpul de stat in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel la cuptor