Friptura rapida de vitel cu morcov

de mihaelar63 in Vita, 26 Noi 2018 | 3462 vizualizari

 

  Suna telefonul ca sosesc copii acasa. Timp de gandire 45 minute ce le pui pe masa. Ciorba este pregatita, garnitura idem, salamul de biscuiti preferat sta la rece, dar carnita ? Carnita si-a schimbat modul de preparare pentru ca nu mai era timp. Am ales o metoda rapida de preparare sa obtin carne suculenta si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de mustar frantuzesc-fara conservanti
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 lingura mix condimente naturale pentru vita [ tunisiene -chimen , chili , nucsoara , scortisoara , boia dulce ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura rapida de vitel cu morcov:

  1.  Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel.
  2. Curatati si spalati morcovii.
  3. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul bucatiilor de carne, pe lungime, se introduce pe mijloc bucata de morcov.
  4. Fiecare bucata de carne se sareaza, se unge cu mustar si se da prin faiana alba.
  5. Bucatile de carne se presara cu mix de condimente si se pun la prajit in uleiul incins amestecat cu unt.
  6. In tigaie lipite de carne se mai pun frunzulite de busuioc si de rozmarin.
  7. Prajiti usor bucatile de carne pe fiecare parte pana vor fi rumene si vor prinde pojghita.
  8. Transferati bucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Se da tava la cuptor timp de 15 minute la grill.
  10. Eu am pus temperatura destul de mare 250 grade celsius dar am controlat din cand incand cat de facuta este carnea.
  11. Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute, dupa care se feliaza.
  12. Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscat.
  13. Serviti carnea de vitel insotita de garnitura si salata preferata.
  14. Noi am avut cartofi cu rozmarin si patrunjel .https://www.bucataras.ro/retete/cartofi-cu-usturoi-rozmarin-si-patrunjel-la-cuptor-88709.html
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscata.

2

Aceasta reteta este usor si rapid de preparat. Este foarte aspectoasa pe o masa festiva.

3

Puteti inlocui morcovul cu bucati de carnati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura rapida de vitel cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

02.12.2018, 11:23

Katty , si aratoasa si delicioasa

mihaelar63 1

03.12.2018, 01:51

Nici macar nu m-am straduit mult > Asa este iti iese mancarea mai nteresanta cand prepari sub presiune

mihaelar63 1

03.12.2018, 01:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Platou haiducesc pt. Bucataras(i)