Fursecuri asortate

de Sim0na in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 5067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina + cca 100-150 g ptr framantat
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 180 g unt

ptr ornat:

  • zahar brun
  • 1 albus + 100 g zahar pudra + colorant + cateva picaturi zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri asortate:

Untul l-am frecat bine cu zaharul pana am obtinut o spuma. Am adaugat oul si galbenusul si am continuat sa amestec. Am pus si zaharul vaniliat si esenta de vanilie, iar la final am incorporat faina, obtinand un aluat moale. Am pus aluatul pe masa de lucru infainata inainte, si am continuat sa framant compeltand cu faina, pana am obtinut un aluat legat.

Am dat aluatul la frigider ptr 1 ora.

Am intins o foaie cu o grosime de cca 0,5 cm si am taiat diverse forme. Pe unele le-am dat prin zahar brun inainte de a le pune intr-o tava neunsa, dar tapetata cu hartie de copt, si a le da la cuptorul preincalzit, ptr cca 15 minute.

Dupa ce au fost gata, pe cale fara zahar le-am colorat dupa cum mi-a venit la indemana!

Sper sa-i placa Mosului, ca noua ne-au placut foarte tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

La Ancuta 1

10.12.2012, 13:01

ce frumoase ti-au iesit!
Saptamana asta trebuie sa fac si eu cu piticul meu

alldaycooking 1

10.12.2012, 15:45

super!

Ubulika 1

10.12.2012, 19:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]