Fursecuri chitara

de laura_n in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 3354 vizualizari

 

Un aluat ideal pentru fursecurile la care dorim sa se pastreze forma decupata, in cazul de fata, forma de chitara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • scortisoara
  • cuisoare macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri chitara:

Pastram ingredientele la temperatura camerei.

Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. 

Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic pe care il vom pune intr-o folie alimentara si il vom pastra 1 ora la frigider unde se va intari un pic.

Il scoatem de la frigider si presaram faina pe blatul de lucru. Intindem o foaie de aluat din care decupam fursecuri in forma dorita.

Pornim cuptorul.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si le coacem la foc mediu, aproximativ 10-12 minute. 

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit, apoi le ornam cu ciocolata sau presaram zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri chitara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]