Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara

de Nadyne in Dulciuri, 18 Noi 2016 | 5470 vizualizari

 

Mirosul delicios vă va inunda casa si toți vor sti ca se apropie sărbătorile... Parcă îl chemăm pe Mos Crăciun!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 1 ou
  • 400 gr făină
  • coaja rasă si zeama de la o portocală
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 cana afine de pădure uscate
  • 1/2 cana nuci tocate grosier
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara:

     Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt.  Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine afinele si nucile.

     Invelim aluatul in folie alimentară si-l dam la rece cam 20-30 minute. 

     Formăm din aluatul rece bilute pe care le asezam în tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor. 

     Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 -200 grade si coacem fursecurile timp de 15-20 minute sau pana se auresc usor. 

     Se lasă la racit in tavă. Se pudreaza cu zahar. 

     Sa aveti poftă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (15)

Nadyne 1

19.11.2016, 11:10

Clementina, trimit o cutie la mama!

iry-gabriela 1

19.11.2016, 21:06

Rahela Velicu 1

20.11.2016, 20:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]