Fursecuri cu ciocolata de post

de Georgiana78 in Prajituri, 30 Mar 2012 | 4409 vizualizari

 

reteta ii apartine Laurei Sava, careia ii multumesc, si ce sa va spun mai mult decat ca sunt deli-delicioase......si usor-usurel de facut.....si repede-repejor....in cca. 30 de min - hai poate cu 10 mai mult- ai 2 tavi, nu una de fursecuri delidelicioase de post! V-am innebunit, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf sare
  • 225 gr margarina
  • 350 gr zahar este in reteta originala....mi s-a parut mult si am pus 300
  • 1 lingurita esenta rom/vanilie
  • 1 lingurita esenta migdale am pus eu pt ca nu am avut migdale si imi plac
  • 200 gr ciocolata neagra - min 75% cacao
  • 50 gr migdale/nuci macinate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata de post:

- se amesteca margarina la temperatura camerei cu zaharul si esenta

- se adauga faina,bicarbonatul si sarea si se incorporeaza apoi migdalele/nuci am pus eu rupte bucati nu macinate, am zis sa le simtim in compozitie ca sunt gustoase

- separat se taie ciocolata marunt si se pune si ea in aluat

- se lasa compozitia la rece cel putin 15 min

- se incinge cuptorul la 170-180C

- se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt si se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare in tava la 2-3 cm distanta - se coc 10-15 min in functie de cat le vreti de crocante - mai mult timp , mai crocante

- se racesc si se servesc

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:37

Mamaieelena, multumesc frumos!

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:39

Multumesc Mihaela, multumesc Simona!

diaconta 1

30.03.2012, 21:41

Haide Ana,cand eu ma supar inseamna ca am motive foarte serioase.Am inteles perfect ce ai vrut sa spui si nu aveam de ce sa ma supar.
Chiar si cu Gaby mi se intampla,desi gandim aproape identic,ne mai bosumflim,dar dupa ce analizam putin ne dam seama ca ne-am pripit
Stiu prea bine de gluma,doar ca acum sunt obosita si prinsa de foarte multe probleme care ma necajesc
Seara frumoasa Ana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu branza dulce