Fursecuri cu ciocolata si vanilie

de Miha in Prajituri, 9 Feb 2012 | 5685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul cu vanilie:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 50 g migdale macinate
  • ~250 g faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru aluatul cu ciocolata:
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata neagra + 2 linguri lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si vanilie:

Aluatul cu vanilie:

Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. Migdalele macinate, praful de copt si  un praf de sare se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se rastoarna peste crema de unt. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru minim 1 ora.

Aluatul cu ciocolata:

Ciocolata se topeste la microunde cu 2 linguri de lapte. Se omogenizeaza si se lasa la racit. 

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita si faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Aluatul cu vanilie il impartim in 2 parti. La fel si cel cu ciocolata. Fiecare parte de aluat se intinde sub forma de sul si le grupam cate 2, una alba, una neagra. Rasucim sulurile de aluat, apoi le rulam cu palmele pe masa, formand un sul. Cu o bucata de ata taiem felii din sulul de aluat, pe care le vom pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15-20 minute, pana incep sa se rumeneasca pe talpa. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

09.02.2012, 19:44

mmmm si desert!!!

Teo 1

09.02.2012, 21:13

elegante, ca o domnisoara!astazi am incercat;;invartita'' cu umplutura de zahar si scortisoara si vreau sa spun ca metoda de taiere cu ata e foarte rapida si chiar placuta, e ca o joaca;forma ramane rotunda; daca as fi folosit cutitul as fi ''strivit'' aluatul;multumesc pentru idee!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:04

Foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan simplu