Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II

de Criss in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 6967 vizualizari

 

Am mai postat o reteta de alfajores, insa de aceasta data difera putin reteta si modul de prezentare.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 170 g amidon
  • 150 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou -un galbenus
  • o lingurita praf de copt
  • dulce de leche o cutie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II:

  Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Va sfatuiesc sa lasati intr-adevar aluatul la frigider doua ore, pentru ca altfel e greu de lucrat cu el, si se lipeste. Data trecuta m-am grabit si nu l-am lasat decat vreo 30 minute insa acum l-am lasat cred vreo 4 ore si s-a lucrat mult mai usor. Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza floricele sau inimioare.

Pentru un plus de efect, o parte din fursecuri se perforeaza. Dar pentru ca aluatul e foarte fraged si destul de lipicios, cel mai bine se decupeaza direct in tava mijlocul fursecurilor. Aluatul trebuie intins intr-o foaie destul de subtire, pentru ca el va creste suficient. Se coc fix 10 minute, nici mai mult nici mai putin, pentru ca ele trebuie sa ramana albe. Se lipesc cate doua cu dulce de leche . Data viitoare am sa le fac cu gem. ;) Se pastreaza in cutie de tabla inchisa ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

07.02.2013, 19:08

foarte bine arata!

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:38

bune

Criss 1

08.02.2013, 10:46

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]