Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 1 cană zahăr,
  • 3 ouă mari,
  • 1 + 1/2 cană făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare fină,
  • 100 ml lapte,
  • 1 cană fulgi de ovăz,
  • 200 g curmale,
  • 1 cană nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale:

Curmalele se toacă mărunt. Nuca se macină. Amestecăm untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă câte puțin în compoziția de ouă. Adăugăm laptele și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm nuca, curmalele și fulgii de ovăz. Amestecăm bine după fiecare ingredient adăugat.

Se pun grămăjoare cu lingurița din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun la 5 cm una de alta pentru a nu se lipi în timpul coacerii. Se coc 12-15 min la 180 grade C. Se vor lasă să se răcească în tavă sau pe un platou puse una lângă alta, nu le suprapunem pentru a nu se lipi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cardamom si alune