Fursecuri cu nuca si zahar tos

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Feb 2014 | 4078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 600 gr. faina alba
  • 150 gr. nuca macinata
  • 150 gr zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri pasta de macese
  • 2 oua
  • 200 gr. smantana
  • 250 gr. unt sau margarina la temperatura camerei
  • Pentru decor:
  • 100 gr. zahar tos
  • 100 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si zahar tos:

Untul (margarina), se amesteca cu: 2 oua, praf de copt, un praf de sare, 3 linguri pasta de macese, nuca macinata, zahar si smantana. Adaugam faina proaspat cernuta si obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucatele si vom forma cu mainile bilute dupa marimea dorita.

Intr-un bol amestecam zaharul tos cu nuca macinata si tavalim bilutele prin acest amestec pentru a le decora.

Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, le dam la cuptor (pe care am avut grija sa-l incingem in prealabil) pentru cca 15-20 min (180-200 grade).

Le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si zahar tos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca