Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata

de AndreeaJ in Prajituri, 9 Feb 2011 | 5840 vizualizari

 

Bune si crocante!

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt
  • 1 ou
  • 120 g zahar brun
  • 200 g faina integrala
  • 100 g nuci
  • 100g banane uscate
  • 50 g bobite de ciocolata sau ciocolata tocata bucati
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata:

Nucile se prajesc usor la cuptor, se pun deoparte 15 bucati de miez intregi, restul se curata de pielite si se toaca marunt. Bananele uscate se maruntesc, 15 feliute intregi se pun deoparte. Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, mai putin zaharul brun, adica:  faina integrala, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de copt, nucile, bananele si ciocolata.

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul brun, se adauga si oul, se amesteca bine, apoi se adauga mixul de faina si nuci.
Obtinem o compozitie usor moale, pe care o dam la frigider pentru 1 ora.  Scoatem aluatul de la frigider si punem cate o lingurita de aluat in tava acoperita cu hartie de copt, deasupra gramajoarelor punem cate o jumatate de miez de nuca sau cate o feliuta de banana.

Dam la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti englezesti