No, dacă Tata Zmeu, a început testările ptr Craciun, cu caltaboși, tobă și jumări, eu am demarat proba fursecurilor și prăjituricilor pentru sărbătorile de iarnă ;)
Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se întinde mai bine și ușor cu ajutorul foii de copt ;) vedeți în poza de mai jos ;) După ce s-a întins foaia, începe joaca, se decupează fursecurile de bază, apoi cele pentru partea de sus. Se așază ușor pe tava tapetată cu foaie de pergament și se coc cca. 10 minute, în cuptorul preîncins, la 180 grade. Baza fursecurilor se unge cu pastă de măceșe, mărinimos ;) Capacele de fursecuri se pudrează cu zahăr farin, încă în tavă înainte de montarea lor, apoi se așază cu grijă peste baza de fursecuri unse cu pastă de măceșe ;) Se pot consuma în cca. 60 de minute, până la 2 săptămâni, dacă mai rămân ;) Spor și poftă bună! Pe cât e de lung expus modul de preparare, pe atât de simplă e rețeta ;)