Am preluat reteta de pe blogul Timeei si chiar daca fursecurile ei au iesit mai frumoase si mai rotunjoare, eu sunt foarte multumita de rezultat : aroma minunata de lamaie, consistenta frageda , sfaramicioasa .
Multumesc, Timea! >:D
Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .
Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.
Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt si esenta de vanilie .
Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam
in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.
Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.
Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis.
1
Daca aluatul este inca lipicios dupa ce-l scoatem din frigider, ne putem unge mainile cu putin ulei, pentru a forma bilutele mai usor.