Fursecuri fragede cu rahat si cocos

de dentistutza in Dulciuri, 28 Ian 2012 | 6465 vizualizari

 

Foarte usor de pregatit, se pastreaza proaspete si dupa cateva zile ...daca mai raman!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt moale, la temp. camerei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cup faina (pana la 1.3 cup daca este nevoie)
  • 1/3 cup cacao
  • 1 praf de sare
  • rahat taiat cubulete
  • cam 200 gr. nuca cocos razuita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu rahat si cocos:

Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine galbuie.    Aluatul se lucreaza pe suprafata presarata cu nuca de cocos, se intoarce pe ambele parti si se intinde o foaie potrivita ca grosime. 

Acum, dupa placul fiecaruia, se taie forme de fursec simplu care se vor coace ca atare sau, cum am procedat eu, se ia o bucata de aluat si in ea se impatureste o bucatica de rahat. Se tavaleste iar prin nuca de cocos, si se coc la foc potrivit cam 15 minute. Se lasa la racit in tava deoarece calde fiind sunt friabile.

 

TIPS-URI

1

Acest aluat este foarte potrivit ca baza pentru tarte.

2

Se poate prelucra la fel de bine si pe suprafata presarata cu nuca macinata sau cu zahar pudra amestecat cu putina faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post