Fursecuri-surpriza cu bezea

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Feb 2010 | 5418 vizualizari

 

Prima data cand am mancat marshmallows :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 175g faina
  • 75g cacao
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 112g unt moale
  • 225g zahar
  • 1 ou mare
  • 125ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • marshmallows (atatea cate fursecuri ies :p)
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 340g zahar
  • 60g ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-surpriza cu bezea:

Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.

Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe hartie de copt, la cca 2.5cm distanta. Tineti la cuptor fursecurile pana cand incep sa se mareasca si devin mai tari, 8-10min.
Dupa ce le scoateti din cuptor, asezati o bezea (marshmallow) in centru apasand usor. Tava trece din nou la cuptor, maxim 3min, pana cand bezeaua incepe sa se moaie.

Mutati-le apoi din tava pentru a se raci complet.

Pentru glazura, se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu uleiul amestecand mereu.
Turnati glazura peste fursecuri astfel incat sa acopere complet bezeaua. Lasati-le apoi sa se intareasca.

TIPS-URI

1

Eu le-am ornat cu nuca de cocos, dar sunt foarte bune si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-surpriza cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si urda