Fursecuri-surpriza cu bezea

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Feb 2010 | 5638 vizualizari

 

Prima data cand am mancat marshmallows :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 175g faina
  • 75g cacao
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 112g unt moale
  • 225g zahar
  • 1 ou mare
  • 125ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • marshmallows (atatea cate fursecuri ies :p)
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 340g zahar
  • 60g ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-surpriza cu bezea:

Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.

Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe hartie de copt, la cca 2.5cm distanta. Tineti la cuptor fursecurile pana cand incep sa se mareasca si devin mai tari, 8-10min.
Dupa ce le scoateti din cuptor, asezati o bezea (marshmallow) in centru apasand usor. Tava trece din nou la cuptor, maxim 3min, pana cand bezeaua incepe sa se moaie.

Mutati-le apoi din tava pentru a se raci complet.

Pentru glazura, se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu uleiul amestecand mereu.
Turnati glazura peste fursecuri astfel incat sa acopere complet bezeaua. Lasati-le apoi sa se intareasca.

TIPS-URI

1

Eu le-am ornat cu nuca de cocos, dar sunt foarte bune si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-surpriza cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brazi din turta dulce