Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit inca de anul trecut, cand erau foarte populare aici pe site. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se aseaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.
1
Puteti pune si coaja rasa de portocala in aluat pentru un parfum intens. Eu nu am pus pentru ca nu suport cojile de portocala sau lamaie in prajituri.
2
Daca aveti cantar de bucatarie, puteti cantari aluatul astfel incat bilutele sa aiba aceeasi masa. De exemplu, o biluta pe care am facut-o eu a avut 26 g ± 1 g.
3
Aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rumeneasca in cuptor deoarece zaharul pudra care se afla in partea inferioara a fursecurilor se poate arde si devine amar.