Fusili tricolore bolognese

de katty in Fusilli, 7 Feb 2021 | 2741 vizualizari

 

Imi era tare dor de niste paste, asa ca am pregatit rapid o portie de fusilli 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de ustturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 gr carne tocata
  • 400 gr rosii pasate
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • oregano
  • 300 gr fusilli tricolore sau alte paste dupa preferinta
  • parmezan ras si busuioc proaspat pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusili tricolore bolognese:

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o.

In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Adaugam busuiocul, oregano uscat, sare si piper dupa gust. Mai lasam 5-10 minute.

Intre timp intr-un vas punem 3 l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam sare si pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga. Cand pastele sunt gata, adaugam pastele scurse in sos impreuna cu un polonic de apa in care au fiert. Amestecam pastele usor pentru a le imbraca in sos.

Servim pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra si busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili tricolore bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste