Gamboti cu prune

de Bunica in Dulciuri, 13 Sep 2010 | 7480 vizualizari

 

M-am invrednicit si-am facut gamboti cu pruneeeeee ! Imi plac foarte mult, dar nu ma incumetam sa fac. Si iata....

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 12 prune
  • 4 linguri pesmet
  •  3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinat2-3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 50g. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gamboti cu prune:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. 

Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor.

Se pregateste pesmetul: se pune intr-o tigaie untul, pesmetul, zaharul si scortisoara si se incalzeste amestecandu-se bine.

Cand cartofii s-au fiert se pregateste din ei un piure in care se adauga faina2 linguri la inceput si grisul. Daca , compozitia nu este suficient de tare se mai adauga faina. Se ia in palma bine fainata cartofi, se turteste si se imbraca pruna. Intre timp se pune o cratita de 3 l cu apa la fiert.  Cand apa clocoteste se pun "gambotinele" la fiert. Sunt gata cand se ridica . Se scot cu o paleta si , asa calde,se tavalesc  prin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gamboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sylvia 1

18.09.2010, 12:16

Vai ce bine arata, acum i-am descoperit

mihaelar63 1

22.01.2011, 14:56

Ce-as mai manca cu prune bistrite proaspete

mihaelar63 1

18.04.2011, 18:31

Si azi as mai manca o, data

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte pane