Garnitura de morcovi caramelizati in vin

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2010 | 10185 vizualizari

 

este o garnitura grozav de buna si merge la fel de bine cu o friptura sau ca si garnitura simpla in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 700 g morcovi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de vin rosu 150 ml
  • patrunjel verde
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de morcovi caramelizati in vin:

Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei ,

se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul si se amesteca bine sa se caramelizeze putin dupa care se pune vinul rosu si se la sa sa fiarba la foc mic pana scade aproape tot sucul

La final se pune patrunjel verde tocat

Se serveste ca si granitura langa o friptura,carnaciori sau simplu ,merge foarte bine ca si mancare de post

Se pot servi atat calzi cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de morcovi caramelizati in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

25.05.2010, 00:13

medi e super buna sa sti eu am facut-o de foarte multe ori e grozava .parerea mea

nadina73 1

25.05.2010, 00:15

rocsi e si chetia de obisnuinta si probabil nu ca e un moft dar cred ca e si mai bine si mai sanatos

mena29 1

26.05.2010, 21:38

probez de la tine si daca-mi plac fac si eu,pana una alta las furculitele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat