Gem de capsuni

de Corinuta in Dulceata / Gem, 5 Iun 2011 | 4522 vizualizari

 

V-a dat Gaby o portie, apoi Dia, acum va servesc si eu cu o feliuta de paine cu gem dulce, dulce!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Am nimerit niste capsuni micute dar tare dulci si nu a fost nevoie sa pun mult zahar. Cu toate astea gemul este foarte dulce! 

Se spala si se curata de codite capsunile, apoi se pun la fiert la foc mic, intr-o cratita mare, amestecand din cand in cand si luand spuma care se aduna deasupra.

Cam dupa o ora se adauga zaharul si zeama de la lamaie si se continua fierberea inca 2-3 ore pana cand gemul capata consistenta dorita. Eu l-am fiert 4 ore in total.

Din catitatile astea au rezultat 2,4 kg de gem.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta