Gem de capsuni in vasul roman

de nadina73 in Dulceata / Gem, 3 Iun 2010 | 7934 vizualizari

 

by bunica ,atata gem si dulceata ce am vazut zilele acestea...si salivam in gol asa ca am pus in practica retate de la Bunica. Multumesc Bunica, este super buna

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 3 lamai mari
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni in vasul roman:

Se curata capsunele de frunzulite se spala apoi le-am pus in vasul roman un rand de capsuni unul de zahar si tot asa pana sus.

Am pus vasul la cuptor si din cand in cand am mai amestecat in el,  cred ca l-am lasat vreo 3 ore in cuptor la foc potrivit

La final am pus sucul de la 3 lamai foarte mari si a iesit un gem fantastic de bun.

Am pregatit borcanele de 400 si am pus gemul,mie mi-au iesit 10 borcanele din aceste cantitati

Borcanele se splala bine apoi se pun la cuptor sa se infiebinte foarte bine apoi se scot si se pune gemul asa fierbinte in ele. Se pune capacul si se pune la dunt intre paturi(eu asa pun )le scot de acolo dupa 2-3 zile cand s-au racit bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pere