Gem de corcoduse

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 8 Sep 2019 | 2420 vizualizari

 

Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg corcodușe (fără sâmburi),
  • 400 g zahăr,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

 

Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare foarte frumoasă. Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: aprox 30 min

Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/gem-de-corcoduse.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.09.2019, 19:18

Daniela

Rocsi 1

09.09.2019, 19:54

Este tare bun! A facut si soacra-mea si mi-a trimis!

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui