Gem de corcoduse

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 8 Sep 2019 | 2550 vizualizari

 

Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg corcodușe (fără sâmburi),
  • 400 g zahăr,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

 

Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare foarte frumoasă. Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: aprox 30 min

Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/gem-de-corcoduse.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.09.2019, 19:18

Daniela

Rocsi 1

09.09.2019, 19:54

Este tare bun! A facut si soacra-mea si mi-a trimis!

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci