Gem de gutui cu pere de toamna

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 26 Noi 2024 | 75 vizualizari

 

Am fost cadorisita cu niste gutui ( gutuiul meu a sfarsit tragic intr-o furtuna) si cateva pere de toamna si m-am gandit sa le transform in niste gem, bonus a iesit si niste peltea, dar aia e alta poveste. Hai sa  va povestesc cum a stat treaba cu gemul. Nu am cantarit fructele, dupa ce le-am curatat si taiat am umplut oala cu capacitatea de 10 l.

 

INGREDIENTE

  • gutui si pere ( proportia a fost de 70% gutui si 30%pere) curatate de coaja si taiate bucatele,am umplut o oala cu capacitatea de 10 l
  • 1 kg de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu pere de toamna:

Mai intai am curatat gutuile si perele de coaja, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert, am pus apa peste ele cat sa depaseasca de doua degete. Le-am lasat sa fiarba pana au devenit moi, apoi le-am scos din zeama si le-am blenduit,  am adaugat zaharul, am amestecat bine si am bagat cratita-n cuptor la foc mediu, am lasat la cuptor pana a scazut cam un sfert sau fiecare cat vrea sa fie de legat gemul. Am scos cratita din cuptor si am pus gemul fierbinte in borcane. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat la racit.Cam asta este povestea gemului cu miros de toamna.

PS. Din zeama ramasa am facut si niste peltea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu pere de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben