Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

de Bucataras in Mancaruri de post, 7 Mar 2025 | 1268 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Ștrudelul de post cu ciuperci este gustos, crocant și ușor de făcut. O rețetă simplă și aromată, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare savuroasă, în zilele de post.
      Pentru acest Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros, și nevoie de doar câteva ingrediente: foi plăcintă, ciuperci, ceapă și usturoi.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros
      • 4-5 foi de plăcintă
      • 2-3 linguri ulei pt foi
      • 3 linguri ulei floarea soarelui
      • 500 g ciuperci
      • 1 ceapă
      • 2 -3 căței de usturoi
      • 1 linguriță cimbru uscat
      • sare și piper
      • semințe de susan
      Portii: 6
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros:

      Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros:

      Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

      Curăță și toacă mărunt ceapa, apoi ciupercile în cubulețe. Toacă mărunt 2-3 căței de usturoi.

      Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune ceapa la rumenit. Las-o puțin să se înmoaie, apoi adaugă usturoiul tocat. 

      Adaugă ciupercile tăiate în tigaie și condimentează totul cu sare, piper și cimbru. Lasă pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. După ce s-au călit bine, oprește focul și lasă umplutura la răcit.

      Unge cu ulei 5 foi de plăcintă și suprapune-le ca să formezi baza strudelului. Întinde umplutura de ciuperci pe toată suprafața foilor, apoi rulează strâns și sigilează capetele. Așază ștrudelul în tavă, unge-l cu puțin ulei și presară semințe de susan.

      Coace ștrudelul în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de 35-40 minute sau până se rumenește frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ștrudelul cu ciuperci la temperat. Îl poți porționa după ce s-a răcit.

      Servește-l alături de o salată de rucola sau după bunul plac.

      Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

      Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu branza, foarte gustoase și bune.

      Poftă bună!


      Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros" nu uita sa-i faci un review.

      RETETA IN IMAGINI

      COMENTARII (5)

      vasimur 1

      08.03.2025, 17:08

      Lau 1

      09.03.2025, 18:42

      Rocsi 1

      09.03.2025, 20:18

      O bunatate de post, desi mi se pare fain si pentru cei care nu tin post!

      COMENTEAZA

      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

      pe 10.04 la 10:56

      Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

      pe 09.04 la 08:39

      Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

      pe 09.04 la 08:34

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Mancare de telina