Gem de prune

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2013 | 7792 vizualizari

 

De data asta nu vin cu un preparat deosebit, ci doar vă reamintesc unul simplu și clasic la îndemâna oricui;) Doar că aveți nevoie de multă răbdare :-*

 

INGREDIENTE

  • prune brumării pentru dulceață 5000 g necurățate,
  • zahăt tos 750 g.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spală sub jet de apă rece, apoi se desâmburesc și se pun ăntr-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu ( cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore. După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se pune în borcane sterilizate, apoi se dă din nou la cuptor ptr cca. 30 de minute la foc mic.

Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune