Gem de smochine

de adasev12 in Dulceata / Gem, 5 Oct 2010 | 11197 vizualizari

 

am cules aseara un castron mare de smochine, frumoase si rosii. aveam si eu in cap sa fac gem si dupa ce am consultat o gramada de retete depeste tot, am combinat eu ceva intre ele si a iesit ce a pana la urma...

 

INGREDIENTE

  • cam 1,5 kg de smochine rosii
  • 1 kg de zahar ( dar e fff dulce, nu trebuia sa pun atata)
  • suc de lamaie ( 1 1/2)
  • 1 apa
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

se pune o oala la foc sa clocoteasca.

smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min.

se scot si se scurg.

se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic.

smochinele se taie in jumatate ( acum imi pare rau ca nu le-am taiat in 4...nu-mi palce sa fie asa mari...) si se aduga in sirop si se lasa la fiert pana se leaga bine...eu le-am fiert aprox. 2 ore ...dar scred ca era suficient si 750 ml de apa, fiindca smochinele mai lasa si ele apa.

se adauga si sucul de la lamai si se mai alsa sa dea cateva clocote.

se pune fierbinte in borcane si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adasev12 1

07.10.2010, 11:51

nadina, e f buna, merita!

Bunica 1

07.10.2010, 20:44

Dulceata de smochine este printre preferatele mele. Gem n-am mancat , dar cred ca este foarte bun

adasev12 1

07.10.2010, 22:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]