Gem de smochine

de adasev12 in Dulceata / Gem, 5 Oct 2010 | 11027 vizualizari

 

am cules aseara un castron mare de smochine, frumoase si rosii. aveam si eu in cap sa fac gem si dupa ce am consultat o gramada de retete depeste tot, am combinat eu ceva intre ele si a iesit ce a pana la urma...

 

INGREDIENTE

  • cam 1,5 kg de smochine rosii
  • 1 kg de zahar ( dar e fff dulce, nu trebuia sa pun atata)
  • suc de lamaie ( 1 1/2)
  • 1 apa
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

se pune o oala la foc sa clocoteasca.

smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min.

se scot si se scurg.

se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic.

smochinele se taie in jumatate ( acum imi pare rau ca nu le-am taiat in 4...nu-mi palce sa fie asa mari...) si se aduga in sirop si se lasa la fiert pana se leaga bine...eu le-am fiert aprox. 2 ore ...dar scred ca era suficient si 750 ml de apa, fiindca smochinele mai lasa si ele apa.

se adauga si sucul de la lamai si se mai alsa sa dea cateva clocote.

se pune fierbinte in borcane si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise