Gem de visine

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 19012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg visine(cantarite fara samburi sa ramana atat)
  • 1kg zahar
  • 2plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
  • 1/2lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Spalam visinele si le scoatem samburii.

Taiem lamaia bucati foarte mici si amestecam cu visinele.

Se amesteca gelfixul cu doua linguri de zahar si se toarna peste visine,se amesteca bine compozitia.Punem intr-o cratita,la foc moderat si amestecam continuu pana incepe sa fiarba,luam de pe foc si turnam restul de zahar si punem inapoi pe foc,amestecand si luind spuma ce se formeaza deasupra,timp de vreo 15minute.

Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se intorc borcanele cu capacele in jos 5-10minute,operatiunea efectuindu-se de 2-3 ori,apoi se pun borcanele intr-o patura si se lasa la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine