Ghee - unt clarifiat sau purificat

de Tabita _ in Sosuri, 12 Apr 2013 | 5041 vizualizari

 

Recunoscut pentru numeroasele lui beneficii, untul clatifiat poate fi folosit pe arie larga.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghee - unt clarifiat sau purificat:

Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic.

Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata.

Se spumeaza.

Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se va lasa mai mult pentru ca altfel se arde.

Cand se raceste, se toarna lichidul limpede si se strecoara printr-un tifon dublu. Astfel se indeparteaza orice impuritati.

Se pastreaza foarte bine la orice temperatura.

Se indeparteaza de asemenea orice impuritati.

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca inlocuitor al untului obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghee - unt clarifiat sau purificat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Tabita _ 1

15.04.2013, 15:25

gaby_gabytza

Tabita _ 1

15.04.2013, 15:26

deyutzky

Tabita _ 1

15.04.2013, 15:26

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]