Ghiveci de legume

de ExploraCuisine in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 27349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei capia rosii    
  • 1 ardei gras verde    
  • 1 ardei gras galben    
  • 2 morcovi    
  • 1/4 telina    
  • 1 ceapa    
  • 200 ml bulion (300 g rosii daca aveti)    
  • 100 g orez    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa se inmoaie putin ardeii si punem morcovii si telina.

Mai lasam pe foc timp de 2 minute, amestecand tot timpul sa nu se arda. Punem apa peste legume (sa nu depaseasca legumele), punem sare si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam orezul curatat si spalat si amestecam din cand in cand.

Lasam sa fiarba pana cand bobul de orez e moale. Cand orezul e fiert, iar apa a scazut, adaugam bulionul, condimente, lasam sa mai fiarba timp de 5 minute. Adaugam si patrunjel verde tocat si dam cratita deoparte. Servim ca atare sau langa niste oua facute ochiuri. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]