Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare

de La Ancuta in Paste, 3 Sep 2013 | 4538 vizualizari

 

Astazi va propun o mancare pentru atunci cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie. Rezultatul este delicios, fara efort prea mare :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 250 g urda
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • sare, piper
  • cimbru tocat
  • Pentru sos:
  • 200-300 g mazare proaspata
  • 100 g unt
  • cimbru
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • parmezan ras (pentru servire)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare:

Pentru gnocchi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si il impartim in 3 bucati egale. Din fiecare bucata formam cate un sul pe care apoi il taiem cu un cutit bine ascutit, in bucati de ~ 1 cm grosime. Trecem fiecare bucatica pe dosul unei furculite. Eu am ales sa le apas in mijloc cu degetul, ca pe niste pernite.

Intre timp punem la fiert o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingurita de sare iar apoi plonjam pernitele in apa. Amestecam usor, ca sa nu se lipeasca de fund si le fierbem pana cand se ridica la suprafata.

Dupa ce s-au fiert le scoatem cu spumiera intr-un vas.

Separat punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam sare si mazarea. Lasam sa fiarba 5-7 minute apoi scurgem de apa.

Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline si prajim gnocchi pe toate partile. Adaugam apoi unul si mazarea. Lasam sa dea fiarba cateva minute iar la final adaugam cimbrul ci coaja rasa de lamaie. Mai lasam sa dea un clocot, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim calde cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb