Gogosele

de MonaMimi in Dulciuri, 24 Apr 2012 | 4450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1-2 galbenusuri
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1/2 coaja rasa de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Se incalzeste putin laptele, se pune drojdia. Amestecam bine, adaugam galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie. Amestecam  apoi adaugam faina cat cuprinde. Framantan 20 minute. In timp ce framantam punem si putin ulei. Lasam la dospit 20-25 minute.

Cand sunt dospite presaram faina pe placa de lucru si intindem o foaie potrivita pe care o taiem cu un pahar. Gogoselele le prajim in ulei incins si le scoatem pe un servet ca sa se absoarba uleiul. Dupa ce s-au racit putin pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

aluatul se lasa putin mai moale pentru a fi mai pufoase.

2

gogoselele ies foarte bune si cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoşi umplute, de post