Reteta am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu http://www.retetecalamama.ro
Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).Se incinge uleiul intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.
Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii .
Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.
Daca in compozitie punem sare si piper le putem alatura unei fripturi, peste , snitel...
Eu am adaugat in compozitie condiment picant pentru pui si vegeta.
Se pot servi si in zile de post sau la cina alaturi de o slaninuta sau salam
1
Daca devin brune la prajire exista riscul sa se intareasca