Gogosi

de Dea_Dea in Dulciuri, 13 Sep 2013 | 6215 vizualizari

 

V-am spus ca m-a invatat mama sa fac gogosi , ehh uite ca au iesit, dar parca tot mai bune sunt ale ei.:)

 

INGREDIENTE

  • 20 de linguri de faina cu varf
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500-600 ml apa calduta
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron.

Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca.

Se adauga apa treptat si amestecam pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat ce poate fi intins.

Se adauga 2 linguri de ulei si se framanta, pana se incorporeaza uleiul.Se lasa la dospit 40 -50 min.

Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se taie cu forma.

Uleiul se pune la incins si se prajesc gogosile si se o parte si pe alta. Se scot si se lasa la scurs pe servet de hartie.

TIPS-URI

1

Se servesc cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

13.09.2013, 16:29

Laura dai la schim , nuci

Lavinia 1

13.09.2013, 20:01

minunate

Valclaudia 1

13.09.2013, 20:20

am avut si eu gogosi zilele trecute dar as servi si de la tine una! Daca mai ai...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele fragede