Gogosi berlineze

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Dec 2012 | 4884 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.

Amestecam foarte bine cu un tel.

La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.

Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul.

Pe masa tapetata cu faina, intindem o foaie de aproximatin 1 cm grosime.

Taiem gogosi cu un pahar, apoi ii acoperim cu un prosop si ii lasam la crescut inca 1 ora.

Punem ulei intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine.

Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar amestecat cu putina scortisoara.

Sunt foarte, foarte buni si super pufosi!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie