Gogosi cu dulceata

de elena1988 in Dulciuri, 8 Noi 2010 | 8803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 25 gr de drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 gr de unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dulceata:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pune ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul.

Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore, dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei se mai framanta putin si cu un disc rotund se fac cercuri medii.

In mijlocul fiecarui cerc se face altul mai mic se mai lasa sa creasca pe blat 30 minute, eu am facut si rotunde fara a le mai face gaura in mijloc.

Se prajesc in baie de ule fierbinte circa cateva secunde sau 1 minut, se pune pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul, se servesc cu zahar pudra, cu ciocolata, sau cu dulceata, sunt foarte bune se topesc in gura de moi ce sunt.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rabarbar si capsuni