Gogosi de post

de Valclaudia in Dulciuri, 16 Mar 2014 | 5081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina Unirea
  • 200 ml apa calduta
  • 1 pachetel de drojdie+ 1 praf de sare+1 lingurita de zahar
  • cca 600 - 650 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr. zahar tos
  • ulei pentru prajit (cca 750 ml)
  • zahar pudra (cca 150 gr.)
  • dulceata de trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida.

Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min).

Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul tos, cel vanilat, si amestecam totul foarte bine cu restul de apa si faina pana obtinem una aluat elastic.

Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti pana-si dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, decupam gogosile in forma dorita, le transferam pe un prosop curat sa mai stea cca 10 min. la dospit.

Incingem uleiul, lasam gogosile sa teaca printr-o baie de ulei pana isi schimba culoarea si devin aramii.

Scoatem gogosile din ulei direct pe servetele absorbante; dupa ce scapam de uleiul in exces le pudram si inainte de servire adaugam dulceata de trandafiri.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale