Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki

de Bucataras Diana in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 3555 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa.
Pana am apucat eu sa fac gogosi, ati facut voi toate felurile de gogosi si toate umpluturile la care ma gandisem :P.  Asa ca a trebuit sa gasesc ceva care nu s-a mai facut. Inevitabil trebuia sa aiba si seminte  ;)) Cum v-am mai spus, sunt incepatoare in ale gogositului  :“> , asta este a doua oara cand fac gogosi, asa ca nu mi-au iesit prea bine din punct de vedere al aspectului (posibil sa fi gresit eu pe undeva), dar gustul este delicios.  Reteta de aluat am gasit-o pe site-ul “stickyfingers”
 
Cred ca merita incercate si gogosile mele. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 60 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie granule
  • 330 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • 45 g unt
  • 1 ou
  • 180 ml lapte
  • 2 linguri unt topit pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 2 kiwi
  • 1 kaki
  • 2-3 linguri seminte de dovleac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki:

Intr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam amestecul de drojdie, untul topit, laptele si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia trebuie sa fie moale si lipicioasa. Acoperim cu folie si lasam la dospit la cald, intr-un loc ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1,5 - 2 ore). Pregatim umplutura: dupa ce curatam kiwi si kaki, le blenduim pana se face un piure si adaugam semintele de dovleac maruntite. Dupa ce dospeste aluatul, infainam bine blatul de lucru si rasturnam aluatul pe blat. Cu un cutit infainat foarte bine, taiem bucati de aluat in care punem umplutura, adunam capetele si formam o bila. Punem bila de aluat cu partea adunata in jos, in tava. Acoperim cu folie si lasam la dospit 30 de minute. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem gogosile cu untul topit si le dam la cuptor pentru circa 12 minute. Dupa ce se racoresc pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu framantam aluatul si incercam sa lucram cat mai putin cu el, pentru a ramane pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe