Gogosi pufoase

de iry-gabriela in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 7045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 600 g faina alba,
  • 200 ml apa calda,
  • 200 g iaurt,
  • 2 oua,
  • un pahar de bere,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • 4 linguri de zahar+2 lingurite,
  • ulei si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul vanilat, esenta, zaharul si 4 linguri de ulei. Se framanta un aluat elastic adaugand si ulei pana nu se mai lipeste de mana.     

Se lasa aluatul la crescut, dupa care se intinde cu sucitorul si dand forma gogoselelor cum le dorim. Eu am folosit o cana de ceai. Le prajim in ulei bine incins dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

berea face ca gogosile sa fie foarte pufoase si delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

24.05.2012, 11:22

Ce harnicuta

iry-gabriela 1

24.05.2012, 14:31

mi-am dat interesul sa iasa bune ca tare imi mai plac....va pup pe toate

mioritica 1

27.05.2012, 17:09

acum fug sa le fac si eu va spun cum au iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]