Gogosi pufoase

de in Dulciuri, 28 Noi 2013 | 5336 vizualizari

 

Cu pofta de ceva dulce, m-am gandit ca niste gogosi simple si gustoase ar fi perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte cald
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Mai intai incalzim laptele( nu prea fierbinte);

In jumatate din cantitatea de lapte se diozlva drojdia;

Intr-un lighean se pune faina, zaharul, coaja de lamaie, esenta, laptele, maiaua; se omogenieaza ingredientele si se framanata bine aprox. 20 min;

Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul;

Apoi intindem o foaie pe masa de lucru si taiem cu ajutorul unei forme (eu am folosit un pahar);

Le prajim in uleiul incins si cand sunt gata le dam cu zahar pudra;

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se mai poate adauga eseta de rom (dupa preferinta)

2

Pentru un desert ideal de post inlocuiti laptele cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (10)

laura_n 1

29.11.2013, 16:54

bun venit!

Panacris 1

06.12.2013, 09:17

Bine ai venit!

Larisel 1

12.12.2013, 12:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]