Gogosi pufoase - Reteta la cuptor

de deyutzky in Dulciuri, 24 Ian 2017 | 44740 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa!
De mult, aveam in plan sa incerc reteta de gogosi la cuptor, iar acum le-a venit randul. Tare bune sunt pufoseniile astea, dar si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. 
Pentru Gogosi pufoase - Reteta la cuptor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, zahar, ou, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosi pufoase - Reteta la cuptor
  • Pentru cca. 30 gogosi:
  • aprox. 500-550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • In plus:
  • 100 g unt topit pentru uns gogosile la final
  • zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase - Reteta la cuptor:

Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor

Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla. 

Adaugam restul de zahar si de lapte, oul, esentele si untul moale taiat cubulete. Framantam putin, apoi adaugam sarea. Framantam bine aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Daca este lipicios, mai adaugati putina faina. 

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului. Foaia de aluat nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea groasa, sa aiba aprox. 5-7 mm grosime.

Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, decupam aluatul, iar interiorul cercurilor il vom decupa cu un capac de sticla. 

Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca la loc cald 15-20 de minute. 

Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca. 15-17 minute, pana cand se rumenesc deasupra. Eu le-am lasat 10 minute pe treapta din mijloc a cuptorului, apoi inca 5-7 minute pe treapta de sus. 

Le scoatem din cuptor si le lasam putin la racit, cam 3-5 minute, apoi cat inca sunt calde, le ungem cu unt topit. La final le dam prin zahar, doar pe o singura parte. 

Incearca si reteta de Gogosi rasucite, absolut delicioase sau varianta de Gogosi simple, dar la fel de gustoase.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Gogosi cu lingura, o varianta rapida si gustoasa.

Va doresc Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase - Reteta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

deyutzky 1

25.10.2018, 23:13

dantes 1

29.09.2019, 09:37

Delicioase!

Caty 1

09.02.2023, 16:05

Super Rețeta! 🤗😘 Ani de zile am făcut gogoși după aceasta Rețeta, apoi am pierdut-o și nu știam unde sa o caut. Acum abia aștept sa fac din nou.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza