Gogosi pufoase(facute cu lingura)

de mybella in Dulciuri, 28 Iun 2013 | 39175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 350-400 gr faina
  • sare
  • esenta rom sau vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase(facute cu lingura):

Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga lapte caldut,coaja de lamaie rasa,esenta de rom sau de vanilie si zaharul vanilat.

Se adauga faina cernuta in ploaie si pliculetul de drojdie.Aluatul trebuie sa fie putin mai gros ca la chec.

Aluatul se lasa sa se odihneasca cateva minute pana cand incepe sa faca bule,incepe sa cresca.

Intr un ceaun se pune uleiul la incalzit iar cand sa incins se ia din compozitie cu lingura si se pune in ceaun sub forma de gogosi.Se coc pe ambele parti si se scot pe un servetel ca sa absoarba uleiul in exces.

Cat sunt inca calde se presoara deasupra zahar pudra amestecat cu putin zahar vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase(facute cu lingura)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.06.2013, 10:42

De multisor nu am facut dar sunt foarte bune

Anett 1

29.06.2013, 11:22

tare bun!

adry88 1

29.06.2013, 13:05

servesc si eu una

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate si pufoase